RSS
Image Hosted by ImageShack.us

Music#1 - Foo Fighters

dijous, 21 de juny del 2007


Foo Fighters és una banda de Rock Alternatiu creada als Estats Units per Dave Grohl, l'ex-bateria de Nirvana, a l'any 1995.

Durant el temps que tocava per Nirvana, Dave va escriure varies cançons que mai van ser tocades pel grup, ja que no s'adequaven al estil d'aquest. Així doncs, va decidir grabar una Demo per compta seva. Un centenar de Cassettes que sota el pseudònim Late! i anomenant l'album PocketWatch va repartir entre les seves amistats més íntimes, sense pretencions de traure'l al mercat.

Poc després moriría Kurt Cobain, líder del grup. Dave va decidir continuar la seva carrera musical i aquest cop, en noves cançons també compostes per ell, va fer una nova Demo, grabant-se ell mateix tocant tots els instruments. Aquest cop el pseudònim que utilitzaria sería Foo Fighters i també les repartiria als seus millors amics. no obstant, aquest cop va tindre més bona crítica i fins i tot una de les cançons, This is a Call, va sonar per la Radio. Va ser llavons quan Dave Grohl va decidir transformar el seu projecte en un grup oficial.

Foo Fighters (nom que vé de la forma que anomenàven els Alemans als OVNI (UFO) durant la segona guerra mundial) estaria compost per el recent guitarrista de Nirvana Pat Smear, Nate Mendel, William Goldsmith i ell mateix. Amb el primer Disc, titulat amb el mateix nom que la banda, va tenir molt bones crítiques profesionals i va conseguir ser disc de Platí (1.000.000 de discos en EEUU). El videoclip Big Me va obtindre el premi al millor videoclip del '95 segons la MTV.

Després de fer una gira per EEUU i Regne Unit, Pat Smear decideix deixar la banda degit a l'esgotament. Al 1997 trauen al mercat el seu segon disc, The colour and the shape, disc que els va donar fama mundial (encara que va ser un dels discs amb menys èxits comercials) amb cançons com Monkey Wrench, Everlong o la cançó dedicada al desaparegut líder de Nirvana, My Hero. William Goldsmith va ser requerit per la grabació del disc en tansols una cançó i, indignat, deixa el grup. Serà substituit pel bateria Taylor Hawkins i fitxaran també al guitarrista Franz Stahl. Faràn una nova gira, visitant més ciutats de Europa, Asia i Australia.

Al 1999, Dave decideix pendre un descans i tornar a la seva natal, Virginia. Despres d'uns mesos converteix el sòtan de casa seva en un estudi de grabació d'on sortirà el tercer disc del grup, There is Nothing left to lose. Un disc més melòdic amb cançons com Breakout (inclós a la banda sonora de la pel·lícula Yo, yo mateix i Irene), Stacked Actors o Learn to Fly. Poc avans del llençament del disc, fan un càsting per reclutar un nou guitarrista, on van trobar a Chris Shifflet. De nou, una gira mundial.

Al 2001 es tornen a reunir a l'estudi de Virginia per crear un nou disc, encara que no satisfà les expectatives de Grohl. És per això que decideix abandonar les grabacions i pendre, de nou, unes vacances. Durant aquest temps graba la bateria al disc dels Queens of the Stone Age, Songs for the Deaf. Un cop passades les vacances i amb més ganes es tornen a reunir a Virginia per crear, en tansols dos setmanes, el seu nou disc One by One, amb temes com ara All my Life, Low, Overdrive, Comeback o Have it All. El videoclip de la cançó Low va ser durament criticat i censurat en moltes emisores del món. Aquest disc els va servir per consolidar-se com una de les bandes de rock alternatiu més importants i vigents dels nostres dies, viatjant de nou per una gira mundial.

Al 2004 decideixen mudar-se a Los Angeles i crear un nou estudi en una gran bodega. Treballaran en un nou disc justificant-se amb la redefinició del só del grup. Així doncs decideixen portar a l'extrem les seves creacions i trauen un album doble, on el primer CD tindrà cançons roqueres i dures, i el segon cançons més melòdiques. El 14 de juny del 2005 surt a la venda amb el nom de In your Honor. En ell, cançons com Best Of You, Hell, The Last Song, DOA, Resolve, Virginia Moon o Razor, fan que sogui l'àlbum preferit per Dave Grohl, dient en una ocasió: "Si d'aquí 20 anys un fill li pregunta al pare: coneixes als Foo Fighters? Quin disc hauria de comprar? Sens dubte la resposta hauria de ser "In Your Honor"."

Finalment, trauen un nou disc anomenat Skins and Bones, grabat en directe en un concert acústic.

Membres actuals:

* Dave Grohl - Guitarra Principal, Veu
* Taylor Hawkins - Batería, Percusió
* Nate Mendel - Baix
* Chris Shiflett - Guitarra, Coros

Membres anteriors:

* William Goldsmith - Batería, Percusió (1995-1997)
* Pat Smear - Guitarres (1995-1997)
* Franz Stahl - Guitarres (1997-1999)


Les cançons que més m'agraden: N'hi han moltes, pero us recomano Everlong (Mireu el videoclip, esta dirigit per Michael Ghondry i d'ell va sortir la inspiració per crear la pel·lícula "La ciencia del sueño") , My Hero, Monkey Wrench, Learn to Fly, Best of You... bfff! SKE M'AGRADEN TOTES!

Les cançons que menys m'agraden: Hi ha una que sempre que l'escolto a l'mp3 la passo. La cançó Low, del disc One By One.